Nederland Smart Industry land

Smart Industry bij de Cromvoirtse

De Nederlandse economie is sterk en innovatief. Talloze grote en kleine bedrijven zijn koploper in hun nichemarkt. Deze toppositie willen we behouden. De wereld verandert echter in een razendsnel tempo door de explosieve groei van technologie en digitalisering. Dit heeft gevolgen voor de wijze van produceren, de verdienmodellen en het samenwerken in netwerken.

Optimaliseren van productie met inzet van ICT

Bij Smart Industry draait het om het optimaliseren van productie met inzet van ICT. Slimmere machines en robots communiceren onderling, sporen zelf hun fouten op en herstellen die fouten. Met Smart Industry wordt de interactie tussen mens en machine een stuk beter. Smart Industry maakt ook nieuwe businessmodellen mogelijk die kansrijk zijn voor bedrijven.

Smart worden

De Smart Industry Agenda die november 2014 is gelanceerd ondersteunt u bij uw ambitie om 'smart' te worden. De Agenda draagt bij aan het versterken van de Nederlandse industrie door maximaal gebruik te maken van de nieuwste informatie en technologische ontwikkelingen. Hierdoor kunnen bedrijven efficiënter, flexibeler en kwalitatief en op maat produceren. U kunt bij de Kamer van Koophandel terecht voor een uitgebreid programma met workshops en digitale producten over Smart Industry. De Kamer van Koophandel is partner van de Actieagenda Smart Industry en biedt u hulp bij het versnellen van uw Smart Industry innovaties.


Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

KvK logo   Logo FinanciĆ«le Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO