•  

Meters maken tijdens looproute MKB Innovatie Top 100


KVK-WALK OF FAME TIJDENS INNOVATION EXPO

Met meer dan 5500 bezoekers, 200 stands, 25 drukbezochte bijeenkomsten en een voorjaarszonnetje was de Innovation Expo op 14 april een groot succes. Mensen ontmoetten elkaar; er werden ideeën opgedaan, nieuwe plannen gesmeed, afspraken gemaakt en prijzen in de wacht gesleept. De Europese ministers van Transport en Milieu, leden van de Europese commissie en drie grote buitenlandse handelsdelegaties brachten de Expo een bezoek, minister-president Rutte interviewde innovatieve ondernemers en minister Kamp van EZ nam de 3d-geprinte fiets om het grote terrein bij Eye te verkennen.

De Kamer van Koophandel organiseerde er de Walk of Fame: een looproute langs negen innovatieve ondernemers uit de MKB Innovatie Top 100 van 2015. De start was op het Ondernemersplein. Daar stonden Bas Gravendeel en Jesse van der Heide van McNetiq BV en het ‘sterrenteam’ van Moyee Coffee Nederland BV de vele bezoekers te woord. Als echte ambassadeurs. De McNetiq Controllock is de eerste magneet die controleerbaar is op belastbaarheid,  explosieveilig en zonder stroom werkt. Bas en Jesse vertelden er enthousiast over. En ook over de 5e plek die zij in de MKB Innovatie Top 100 hebben veroverd. De standbemensing van Moyee Coffee lieten bezoekers kennis maken met FairChain: koffiebonen die gebrand worden ín Ethiopie. Deze eigen branderij verschaft veel werk en kennis aan de lokale bevolking en een hogere verkoopprijs aan de koffiedrinkende landen. Het leverde het bedrijf vorig jaar de 4e plaats op.

Veel goede contacten

Lisette Vromans, Marketing & Communication van Dual Inventive over hun deelname: “Als innovatieve ondernemer en na de goede resultaten in de MKB Innovatie Top 100 2015 vonden we dat we zeker aanwezig moesten zijn. Opzet van onze deelname was het ontmoeten van andere innovatieve bedrijven en het kunnen zien van ontwikkelingen die een link hebben met onze eigen ontwikkelingen om zo ideeën op te kunnen doen en uit te kunnen wisselen. We hadden eigenlijk geen grote verwachtingen en wisten niet of we onze doelgroep wel zouden spreken. Het was namelijk een groot evenement,  met innovaties op zeer divers terrein. Dat is trouwens ook niet erg. Maar dit laatste is uiteindelijk juist wél gebeurd! We hebben heel veel goede contactpersonen kunnen spreken die direct aan onze doelgroep verbonden zijn. Dat is natuurlijk toch fantastisch. Verder was het goed om te zien dat ook ministers volop aandacht hebben voor innovatie in Nederland.”

Verrassend

Over de Walk of Fame en de Kamer van Koophandel is Lisette enthousiast: “De aandacht vanuit de Kamer van Koophandel was top, écht een mooie verrassing. Onze plek werd gemarkeerd voor de route en er was extra aandacht via social media en via gedrukte flyers tijdens de Innovation Expo. Dat de Kamer van Koophandel deze aandacht besteedt aan ondernemers die met de MKB Innovatie Top 100 meedoen, wordt zeer gewaardeerd.” Bas Gravendeel zegt over de Innovation Expo: “Van de Expo heb ik eigenlijk niet veel gezien. Ik ben alleen in het paviljoen met het Ondernemersplein geweest. Ik heb daar wel veel gezien. Ik heb ook redelijk wat mensen gesproken met misschien één of twee contacten die McNetiq verder kunnen helpen.” Hij noemt de samenwerking in de stand, waar ook de Kamer van Koophandel, de Belastingdienst, Innovatielink en enkele Rijksprogramma’s zich presenteerden, bijzonder: “Voor de buitenwereld was de combinatie van bijvoorbeeld de Belastingdienst én een mkb-bedrijf niet voor de hand liggend. Dat maakt deze stand dan ook verrassend, mede dankzij de goochelaar die er voor zorgde dat niemand ongezien onze hoek passeerde.”

Bijzondere locatie

Upfall, ook op het paviljoen, ontving in de loop van de ochtend minister-president Rutte in de stand. Upfall ontwikkelde een duurzaam douchesysteem met een daadwerkelijk gebruik van slechts één liter water per minuut. In de Upfall Upcycle is een microfilter en een uv-reiniger opgenomen. De douche kan worden geïnstalleerd in woonhuizen, maar is ook geschikt voor plekken waar veel water wordt verbruikt, zoals bijvoorbeeld hotels. Sien van Upfall geeft aan veel goede contacten te hebben gelegd. “En dus ook met Mark Rutte,” grapt Sien, “het was een gezellige drukte op een bijzondere locatie.”

Elfde editie in 2016

Ook dit jaar presenteert de Kamer van Koophandel de mooiste innovatie-etalage van Nederland, de MKB Innovatie Top 100! Innovatieve ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf kunnen zich inschrijven voor deze elfde editie tot 30 april 2016! De 100 meest innovatieve bedrijven van Nederland worden (in alfabetische volgorde) tijdens een feestelijke bijeenkomst bekend gemaakt. Op de Dag van de Innovatie, op 29 september, presenteert de Kamer van Koophandel de ranking.

 


Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

KvK logo   Logo FinanciĆ«le Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO