•  

KvK roept bedrijven op mee te doen aan de MKB Innovatie Top 100

Inschrijven voor 13e editie

De KvK roept alle innovatieve ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf op om zich aan te melden voor de 13e  MKB Innovatie Top 100: de mooiste innovatie-etalage van Nederland.

De inschrijving voor de MKB Innovatie Top 100 van 2018 is gesloten (inschrijven kon t/m 30 april 2018).

Deelname aan de MKB Innovatie Top 100 legt de meeste genomineerden geen windeieren. Jan Minnee van Retourplaza uit Amsterdam noemt zijn plek in de MKB Innovatie Top 100 van 2017 een geweldige, onafhankelijke bevestiging: “Het is een keurmerk van vertrouwen."  Willem-Jan Lamers van Accerion uit Venlo vindt het een eer om in deze belangrijke lijst te mogen staan. De nominatie voor de MKB Innovatie Top 100 en het behalen van de 9de plaats heeft het bedrijf veel media exposure, nieuwe contact en leads opgeleverd. Vorig jaar veroverde het Maastrichtse Greentom de eerste plaats met ’s werelds groenste kinderwagen.

Kracht van het initiatief

De nominaties worden beoordeeld op omzet, groeipotentie, originaliteit en impact voor branche en samenleving. De innovatie dient reeds op de markt te zijn gebracht. Aan de MKB Innovatie Top 100 is bewust geen (geld)prijs verbonden. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het midden- en kleinbedrijf in staat is. Afgelopen 12 jaar is deze prijs uitgegroeid tot de grootste en belangrijkste innovatieprijs voor het mkb. De 100 bedrijven en hun innovaties worden op 25 juni in alfabetische volgorde bekend gemaakt. Op 20 september toont de KvK de ranking van de 100 bedrijven tijdens een feestelijke bijeenkomst.

Jury

In mei gaan expertpanels voor de verschillende sectoren de nominaties beoordelen. Na deze voorselectie stelt de landelijke jury de ranglijst vast. De jury baseert zich daarbij op de voordrachten van de experts. Ook bekijkt de jury de websites van de ondernemingen en doet onderzoek.

Criteria beoordeling

Uitsluitend bij de Kamer van Koophandel geregistreerde ondernemingen en stichtingen kunnen zich nomineren. Inschrijven is mogelijk tot en met 30 april 2018. De inschrijvingen worden, in willekeurige volgorde, op deze website getoond.

  • verkrijgbaarheid en gerealiseerde omzet
  • impact voor de branche en samenleving
  • originaliteit
  • groeipotentie.

Een innovatie is pas geslaagd als er omzet is gerealiseerd bij het moment van inschrijving. Daarom vragen we u om de gerealiseerde omzet cijfers over 2016 en 2017 en de verwachte omzet in 2018. Deze cijfers worden niet gepubliceerd en dienen alleen  voor de beoordeling van de effectiviteit van de ingeschreven innovatie. Nog geen omzet? Schrijf dan niet in, maar doe dat in 2019. Een innovatie waarbij op het moment van inschrijving nog geen omzet is gerealiseerd, wordt namelijk niet voorgedragen voor een beoordeling.

Kansen voor innovatieve ondernemers

Afgelopen jaren is de MKB Innovatie Top 100 uitgegroeid tot de grootste en belangrijkste innovatieprijs voor het MKB. Wij hebben kort samengevat wat deelname u oplevert:

  • Vergroot de zichtbaarheid van uw innovatie en bedrijf
  • Levert u veel publiciteit op in landelijke, regionale en lokale media én de vakpers
  • Zorgt voor herkenning én erkenning.
  • Geeft u toegang tot nieuwe netwerken. Denk aan ministeries, provincies, kennisinstellingen, maar ook andere ondernemers
  • U kunt sparren met de leden van het Innovatiekabinet

Aanmeldformulier MKB Innovatie Top 100:


Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

KvK logo   Logo FinanciĆ«le Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO