Intracare, 44e plaats MKB Innovatie Top 100 2017

Intracare

Logo IntracareVoltaweg 4
5466 AZ Veghel
Telefoon: 06 547 43 383

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Intra Repiderma spray

Huidverzorging van dieren met spray zonder antibiotica

Intracare maakt producten zonder antibiotica voor de veehouderij en levert deze wereldwijd. Eén van deze producten is Intra Repiderma. Dit is de eerste spuitbus in de wereld voor huid- en wondverzorging van dieren - zoals koeien en varkens - zónder antibiotica.

Terugdringen van antibioticagebruik in de veehouderij

10 miljoen spuitbussen met antibiotica. Zoveel worden jaarlijks in de lucht gespoten, alleen in Europa al. Resistentie van antibiotica is een feit. De overheid neemt strengere maatregelen en de consument wil voedselveiligheid. Het drastisch verminderen van het gebruik van antibiotica in de veehouderij is een belangrijke doelstelling voor Intracare. Hun producten zonder antibiotica, zoals Intra Repiderma, leveren bovendien een bijdrage aan het verbeteren van dierenwelzijn en het bedrijfsresultaat van veehouders.

Bijna 2 keer zo effectief als antibiotica

Intra Repiderma gebruikt geen antibiotica maar is 1,9 keer effectiever dan producten met antibiotica bij de behandeling van huidproblemen. Het product bevat zeer kleine deeltjes gebaseerd op koper en zink. De deeltjes zijn 25.000 keer kleiner dan zandkorrels en dringen dus goed door in de huid. Zowel op als in de huid kan de spray zo zijn werk goed doen: het verwijderen van micro-organismen en het bevorderen van wondgenezing.


Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO