•  

Innovation Expo

SUSTAINABLE URBAN DELTA

Meer dan 4000 innovatoren komen op 14 april 2016 in Amsterdam samen om Nederland als Sustainable Urban Delta op de kaart te zetten.

Nederland wil zijn innovatieve oplossingen voor de wereldwijde maatschappelijke uitdagingen met de wereld delen. Nederland, heeft als creatieve, groene en stedelijke delta veel ervaring op dit terrein. Ruimtelijk ontwerp, watermanagement, energietransitie, voedselproductie, gezondheid, mobiliteit, logistiek en bestuur zijn hier nauw met elkaar verweven. Megasteden zijn wereldwijd verantwoordelijk voor 80% van de groei maar ook voor 80% van het afval. We kunnen onze planeet alleen redden door onze steden duurzaam te maken. Daarvoor moeten we over sectorgrenzen heen werken en publiek en privaat integreren. Dit is waar Nederland goed in is.

Agenda Stad en de Nationale Omgevingsvisie

De Innovation Expo vindt plaats tijdens het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie en is verbonden met overheidsprogamma’s als Agenda Stad en de Nationale Omgevingsvisie. Nederland wil tijdens het EU-Voorzitterschap het belang van innovatie voor de leefbaarheid en het verdienvermogen van Europa onderstrepen.

De Innovation Expo 2016 wordt georganiseerd door het Nederlandse bedrijfsleven, kennisinstellingen, burgerinitiatieven, de media en de overheid. Initiatiefnemers zijn het ministerie van Infrastructuur en Milieu, het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Onder de 4000 bezoekers op 14 april 2016 zullen met name ondernemers zijn en ook wetenschappers, studenten, beleidsmakers,  initiatiefnemers en journalisten. Naast de 28 ministers van Vervoer, de 28 ministers van Milieu uit de hele EU en een aantal burgemeesters, zullen ook vertegenwoordigers van de internationale Delta Coalitie, de Global Smart Cities Alliance en diverse internationale handelsdelegaties aanwezig zijn.

Building the City, Healthy Living en Connecting People

De drie grote  thema’s  op het terrein van de Innovation Expo zijn: Building the City, Healthy Living en Connecting People. Naast de 140 proefopstellingen, zullen er 20 bijeenkomsten met gerenommeerde sprekers zijn. Verder zullen in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de Europese Commissie een aantal ambitieuze Green Deals en City Deals worden ondertekend. En aan het eind van de dag zullen de winnaars van de Challenge Stad van de Toekomst bekend worden gemaakt.

Het programma is te vinden op: www.innovatie-estafette.nl.


Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

KvK logo   Logo FinanciĆ«le Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO