Horus VR Experience BV, 87e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

Horus VR Experience BV

Horus logoVerbindingsweg 18
9781 DA Bedum
Telefoon: 050 309 6 214

Facebook Twitter LinkedIn

Website

VR-iend

In de BusinessBolide van Business and Bubbles vertellen ondernemers Robert van ITurnIT en Bas van Horus VR Experience over hun innovaties.

 

Virtueel het ziekenhuis verlaten

Het is nooit leuk om voor langere tijd in het ziekenhuis te liggen. Zeker als een patiënt hierdoor ook nog bijzondere momenten mist. Die belangrijke sportwedstrijd, dat leuke feestje, of gewoon lekker kletsen met vrienden bijvoorbeeld. Met VRiend kan een patiënt virtueel het ziekenhuis verlaten en toch deze momenten meemaken.

Realtime interactie met de buitenwereld

VRiend combineert drie elementen die dit mogelijk maakt. Een robotje met 360o-camera staat ergens in de buitenwereld, bijvoorbeeld bij familie thuis in de woonkamer. De patiënt in het ziekenhuis draagt een standaard VR-bril. Een draadloze, beveiligde verbinding en een eigen streamingplatform maakt ten slotte realtime interactie met beeld en geluid tussen deze twee apparaten mogelijk. In korte tijd waant de patiënt zich echt in de buitenwereld. Dit komt onder andere doordat de patiënt zelf bepaalt waar hij naar kijkt. Een gewone videoverbinding op smartphone of tablet bereikt dit effect niet.

Aangenamer verblijf in het ziekenhuis

Dit virtual reality systeem is 100% eigen ontwikkeling van Horus. Van de 360o-camera tot aan de afspeelsoftware. De veiligheid, betaalbaarheid en gebruiksvriendelijkheid staan daarbij voorop. Hierdoor is deze technologie in de toekomst nog veel breder inzetbaar. Voor nu zorgt VRiend in ieder geval voor een aangenamer verblijf in het ziekenhuis.


Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

KvK logo   Logo FinanciĆ«le Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO