•  

Groasis BV, winnaar MKB Innovatie Top 100 2018

Groasis BV

Groasis logoFranseweg 9
4651 PV Steenbergen
Telefoon: 0167 547 554

Facebook Twitter LinkedIn Google+ YouTube

Website

Growboxx plant cocoon

Interview door Fanny van den Heuvel, RVO-reporter, met Pieter Hoff van Groasis, Nationaal Icoon in 2016.

Breng de woestijn weer tot leven met een ‘intelligente emmer’

Hoe breng je droge en geërodeerde gebieden weer tot leven met bomen op een waterbesparende en kostenefficiënte manier? Groasis heeft met de biologisch afbreekbare Growboxx® plant cocoon een duurzame oplossing gevonden om woestijnen en onvruchtbare gebieden te beplanten. De 'intelligente emmer' wordt eenmalig gevuld met water waarna dit dagelijks, in kleine hoeveelheden, wordt afgegeven aan de wortels van de boom. Door niet alleen een (productieve) boom maar ook struiken en groenten in de bak te planten, levert de Growboxx® inkomen om de eerder aangeschafte of nieuwe Growboxxen te financieren.

Multifunctioneel, duurzaam en betaalbaar

De in 2016 geïntroduceerde Growboxx® wordt voor vele verschillende toepassingen gebruikt, waaronder de beplanting van droge gebieden, beplanting langs wegen, inheemse bomen in combinatie met struiken en bloemen en productieve bomen in combinatie met groenten. Toepassing van dit systeem levert een breed scala aan ecologische voordelen op: grond wordt weer vruchtbaar, er ontstaan nieuwe ecosystemen, bloemen en planten keren terug, CO2 wordt gereduceerd. Door een uitgekiende productiemethode is de kostprijs uitzonderlijk laag zodat ook de bewoners van achtergebleven gebieden via projecten kunnen deelnemen.

Bewezen concept met lange adem

Sinds 2004 heeft Groasis inmiddels meer dan 10.000 Growboxx® plant cocoons toegepast in meer dan 30 landen. Het product is voortdurend verbeterd en doorontwikkeld in samenwerking met partners en kennisinstituten. Met name de combinatie van beplanting met bomen én groenten blijkt in een enorme behoefte te voorzien: financierbare voedselproductie voor arme boeren in combinatie met een efficiënt waterverbruik. Inmiddels is het product in 113 landen gepatenteerd en is het mogelijk om wereldwijd onvruchtbare grond weer tot leven te brengen.

 

In de BusinessBolide van Business and Bubbles vertellen Celine van Groasis en Ronny van weMaron over hun ervaringen na het winnen van de MKB Innovatie Top 100.


Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

KvK logo   Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO