Felyx, 94e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

Felyx

Felyx logoHerengracht 493
1017 BT Amsterdam
Telefoon: 085 208 0 470

Facebook Twitter LinkedIn YouTube

Website

Twee dames op een scooter van Felyx

Snel en schoon van A naar B

Stem op Felyx

‘Tot zo! Ik kom makkelijk op tijd want ik heb bij Felyx een e-scooter gehuurd.’ Zomaar een telefoongesprek tussen collega’s in hartje Amsterdam vlak voor een vergadering of gezellige lunch. Felyx is een nieuw mobiliteitsconcept dat elektrische snorscooters, op ritbasis verhuurt. Met een app reserveren mensen hun e-scooter, rijden ermee van A naar B, parkeren hem weer. De betaling per minuut wordt automatisch afgeschreven van je creditcard. Geen lawaai, emissies en bovendien lekker snel. De volgende gebruiker kan alweer opstappen.

Slimme e-scooter

Felyx werkt met compacte en slimme e-scooters waarmee gebruikers zich makkelijk in het drukke stadsverkeer kunnen verplaatsen. Het slimme zit ‘m bovendien in het feit dat de e-scooters emissievrij zijn. Daarmee sluit het concept van Felyx naadloos aan op de toenemende milieudruk in steden. De stad wordt alsmaar voller en de luchtkwaliteit wordt steeds slechter. Verder zorgt het deelsysteem voor minder ruimtebeslag. De e-scooters vormen een uitstekend alternatief voor eigendom van brandstofscooters en het gebruik van auto’s in de stad. Tenslotte is de scooter veilig (begrensd op 25km/u en betaalbaar (€0.30 p/min.).

Amsterdam

In de zomer van 2017 is Felyx in Amsterdam van start gegaan. Daar rijden nu 108 e-scooters rond. Gebruikers kunnen binnen het servicegebied overal een e-scooter activeren en gratis parkeren. Met de app vinden zij de dichtstbijzijnde scooter, gemiddeld op 3 minuten loopafstand. De jonge ondernemers van Felyx springen zelf regelmatig op hun voertuigen. “Ze bieden voor mij het beste van alle werelden” stelt co-founder Quinten Selhorst.


Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

KvK logo   Logo FinanciĆ«le Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO