Road2theWorld startpunt voor ondernemers

De Kuip toneel landelijk evenement over exporteren en importeren

Voor ondernemers die willen starten op buitenlandse markten wordt op 16 juni 2015 van 13.00 tot 19.00 uur het landelijke evenement Road2TheWorld georganiseerd, door de Kamer van Koophandel. In de Kuip in Rotterdam komen deelnemers alles te weten over de verschillende exportmarkten, over het importeren van goederen en de wet- en regelgeving.

Start op VIP tribune

De start van het evenement vindt plaats op de VIP tribune. Jort Kelder bekijkt op zijn manier de buitenlandse markten van alle kanten en bespreekt dit met ondernemer Ridder Drost. Drost werkt hard om van zijn olijfolie, Liquido d'Oro, een internationaal merk te maken. Al deze kennis en ervaring gebruikt hij om andere ondernemers te stimuleren en te helpen bij het maken van belangrijke beslissingen. Tijdens de 'Delphi Brainstorm', onder leiding van Aicha Marghadi, presentator van NOS Studio Sport, kunnen ondernemers ter plekke hun vragen aan vier experts op het gebied van exporteren en importeren voorleggen.

Coronel en Groenenboom

Ervaren ondernemers, zoals Tom Coronel en Kristel Groenenboom, vertellen tijdens Road2TheWorld over hun successen in het buitenland, over valkuilen, over dichte deuren en bijzondere cultuurverschillen. Coronel startte Create2Fit en na wat vallen en opstaan richtte hij zijn blik op het verkopen van producten via internet. Zijn onderneming groeide in de afgelopen 10 jaar uit naar een bedrijf met een omzet van meer dan 48 miljoen euro per jaar. Kristel Groenenboom heeft in 2009 het bedrijf van haar vader overgenomen, Container Service C. Groenenboom bv, een metaalbedrijf in Oosterhout. Ze heeft in 2011 de Award 'Internationale Vrouwelijke Onderneemster' van het jaar in ontvangst mogen nemen.

Niet alleen gebaande paden

Export is goed voor 33 procent van ons bruto binnenlands product. Toch verkoopt maar 7% van de Nederlandse bedrijven zijn producten en diensten aan het buitenland. Met name het midden- en kleinbedrijf schrikt terug voor de risico's. Road2TheWorld wordt georganiseerd voor ondernemers die overwegen om de stap te wagen - en voor hun collega's die al wat langer over de grenzen kijken, zoals bijvoorbeeld commercieel directeur van Micanti BV, Eric Pieters: "Onze markt is nu de offshore in het Midden-Oosten. Pieters richt zijn pijlen ook op de scheepvaartbedrijven in de grote overslaghaven van Singapore. "Het is als ondernemer heel belangrijk om je steeds weer te oriënteren op je markt. Mijn tip voor ondernemers die internationaal willen groeien: denk niet alleen in gebaande paden als Duitsland of België maar kijk ook verder. De Kamer van Koophandel kan daarbij goed helpen, want zij weten óók hoe de hazen in het buitenland lopen."


Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

KvK logo   Logo FinanciĆ«le Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO