E-PortLiner Holding BV, 86e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

E-PortLiner Holding BV

E-PortLiner logoFresialaan 9
6851 TH Huissen
 

Website


Naar een emissieloze binnenvaart

In Europa varen circa 7.500 binnenvaart schepen, waarvan 5.300 onder Nederlandse vlag. Al die schepen zijn uitgevoerd met een dieselmotor. E-Portliner Holding heeft het eerste elektrisch aangedreven binnenschip ontwikkeld. Wereldwijd is er enorme media-aandacht voor deze innovatie voor emissieloze schepen. Als dit concept aanslaat, kun je met recht van een “game changer” spreken!

Alles draait om bereik en vermogen

Om voldoende bereik en vermogen te genereren, werd de e-Powerbox ontwikkeld. Een set van vier powerboxes stelt de grote schepen in staat om minimaal 18 en maximaal 35 uur operationeel te zijn. De nieuw ontwikkelde powerboxes en elektromotoren lenen zich niet alleen voor de speciaal ontworpen binnenschepen. Ze kunnen ook ingebouwd worden in bestaande schepen met een conventionele dieselmotor. En dat scheelt heel wat CO2-uitstoot en verkeersdrukte van vrachtwagens over de wegen.

Launching customer

De eerste order voor twee grote en vijf middelgrote schepen is afgesloten. In de herfst van 2018 zullen deze schepen op de binnenwateren in Zuid Nederland en België varen. Als deze innovatie zich bewijst, biedt dat enorme kansen voor een emissieloze binnenvaart.


Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

KvK logo   Logo FinanciĆ«le Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO