Drainvast BV, 51e plaats MKB Innovatie Top 100 2014

Drainvast BV

Moersebaan 18
4882 KE Klein Zundert
 

  LinkedIn

Website

Drainbrick van Drainvast

Drainbrick, een regenput op steenformaat

Na een fikse regenbui zijn plassen bij verkeersdrempels, onderaan een afrit, bij invalidenopritten of in een winkelgebied  vervelend. Vooral voor fietsers en voetgangers. En voor de wegbeheerder die de klachten krijgt, terwijl een oplossing op korte termijn niet mogelijk is. Want herstel van straatwerk maakt altijd deel uit van een groter project.

Kosteneffectief

Drainbrick biedt een eenvoudige oplossing voor het plassenprobleem: een put op steenformaat. Het formaat van de Drainbrick is uniek: alle bestaande putten zijn vierkant waardoor er altijd hak - en breekwerk aan te pas komt  om de  kolk te kunnen inpassen.  Voor toepassing van deze nieuwe put wordt op de gewenste plek een steen uit de bestrating gehaald en vervangen door een Drainbrick waardoor het water in de ondergrond wegzakt. De Drainbrick biedt de wegbeheerder, vaak de gemeente,  een kosteneffectief alternatief als het maken van een aansluiting op het riool  te duur is.

Verkrijgbaar in gangbare steenmaten

De eenvoud van de Drainbrick maakt het voor alle gebruikers een krachtig product. De wegbeheerder kan snel, eenvoudig en goedkoop ter plekke een probleem oplossen. Als de weg na jaren wordt gerenoveerd kan de Drainbrick op andere plekken gebruikt worden. Drainbrick is in alle gangbare steenmaten  verkrijgbaar waardoor plaatsing in het straatwerk eenvoudig is. Voor gebruik in asfalt is er een ronde variant.

Vandalismebestendig

De Drainbrick is vandalismebestendig, twee uitstekende "lippen" aan de onderzijde zorgen voor een goede verankering in het straatwerk. Het deksel heeft een dermate vernuftige sluiting dat het zonder speciaal gereedschap niet snel is los te krijgen. Het binnenwerk van bestaat uit drainvoeg materiaal dat altijd - ook na eventuele vervuiling - water blijft doorlaten.


Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

KvK logo   Logo FinanciĆ«le Telegraaf

Kennispartners:

Logo TNO   Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland