De Jong V.O.F., 93e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

De Jong V.O.F.

AlbInsecta logoHollendewagenweg 10
3985 SG Werkhoven
Telefoon: 06 270 45 475

Facebook

Website

In de BusinessBolide van Business and Bubbles vertellen Jan van Sieplo en Folkert van Albinsecta over de innovaties waarmee zij een plaats veroverende in de MKB Innnovatie Top 100.

Meest duurzame en lekkerste superfood

Bent u klaar voor de insectensector? De eerste Nederlandse krekelkwekerij en insectenverwerker voor menselijke consumptie wel. Dit bedrijf heeft een systeem ontwikkeld om krekels op grote schaal op zeer efficiënte wijze te kweken met een zelf ontwikkeld watersysteem.

Dubbel voordeel

Minder water, minder voer en minder landgebruik. Tel daar nog eens de voedingsvoordelen bij op.Krekels hebben relatief minder grondstoffen en ruimte nodig om dezelfde hoeveelheid dierlijk eiwit te produceren. De krekel is daarnaast van nature rijk aan een breed scala van zeer nuttige vitaminen, mineralen en eiwitten. Dubbel voordeel dus!

Krekel op dagelijks menu

Maar hoe krijg je nu de krekel op het dagelijks menu? Ook daar is iets op bedacht. Door de krekels te verwerken tot een poeder zijn ze makkelijk toe te voegen aan bijvoorbeeld smoothies, roerbakmaaltijden, yoghurt etc. Hierdoor kunnen mensen die bewust duurzamer willen eten (zoals geen vlees) toch de benodigde voedingsstoffen op een makkelijke manier binnen krijgen.

Veeteeltsector op z’n kop?

Deze nieuwe aanpak kan zorgen voor een versnelde adaptie van de krekel in het dagelijks dieet. Dit kan leiden tot een verschuiving van de huidige veeteeltsector naar een nieuwe sector, de insectensector. Dit biedt juist ook kansen voor bedrijven in de huidige veeteeltsector.


Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

KvK logo   Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO