Cyrtina Dental Group BV, 10e plaats MKB Innovatie Top 100 2014

Cyrtina Dental Group BV

De Corantijn 91c
1689 AN Zwaag
Telefoon: 0229 247 660

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Digitale productie van kronen en bruggen

Cyrtina Dental Group B.V. uit Zwaag is er met Primero als eerste ter wereld in geslaagd, digitale kronen en bruggen met de echtheid van natuurlijke tanden te produceren met een volledig geautomatiseerd industrieel proces. Natuurlijke tanden en kiezen bestaan uit een kern van gekleurd dentine met daarover een laag transparant glazuur van wisselende dikte. Cyrtina heeft op basis van dit principe levensechte kronen en bruggen ontwikkeld. Na het scannen van de kleur van de tanden in de mond van de patiënt, worden kronen en bruggen met dezelfde laagopbouw als de al bestaande tanden geproduceerd volgens de biomimetiek (de studie van biologische structuren met als doel deze te kopiëren en toe te passen in fysieke producten). Hierdoor zien ze er natuurlijker uit dan conventionele kronen en bruggen, die via een ambachtelijke weg tot stand komen.

Online

De tandarts bestelt de restauraties per internet. Vervolgens stuurt hij een intra-orale scan of een scanbare registratie afdruk naar Cyrtina ScanDesignCenter. De tandarts kan online het ontwerp beoordelen en naar behoefte aanpassen. De restauratie wordt op basis van een vooraf gemaakte klantwensspecificatie ontworpen, geproduceerd en eventueel geïndividualiseerd.

Consistente kwaliteit

De productie van kronen en bruggen met een volledig geautomatiseerd industrieel proces heeft voordelen, die vooral liggen in een consistente kwaliteit, kostenbesparing en efficiënter materiaalgebruik. De tandarts bespaart tot 40% stoeltijd en de registratiemethode bespaart materiaal en is zeer patiëntvriendelijk.


Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

KvK logo   Logo FinanciĆ«le Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO