Curve Works BV, 99e plaats MKB Innovatie Top 100 2017

Curve Works BV

Logo Curve Works BVRijndijk 229 A
2394 CD Hazerswoude-Rijndijk
Telefoon: 079 360 2 870

  LinkedIn

Website

Adaptieve mal van Curve Works

Betaalbare gekromde composiet panelen

Curve Works brengt verandering in de productie van kunststof en composiet panelen. De panelen geleverd door dit bedrijf zijn meer op maat gebogen, gekromd geproduceerd én blijven betaalbaar. Een uitkomst voor bijvoorbeeld architecten die mooie gebogen panelen willen verwerken in gevels, maar ook te maken hebben met een beperkt budget van hun opdrachtgever.

Adaptieve mallen

Hoe dit mogelijk is? De manier van produceren bij Curve Works is anders. Bij het conventionele proces is sprake van traditionele mallen en veel afval. Dat maakt het kostbaar. Dit nieuwe jonge bedrijf gebruikt een techniek van geautomatiseerde adaptieve mallen die oorspronkelijk ontwikkeld is voor de betonindustrie en nu dus bruikbaar voor de kunststofindustrie. De malkosten zijn niet meer nodig en zelfs het laten maken van een prototype is betaalbaar. De adaptieve map zorgt voor maximale flexibiliteit en last-minute wijzigingen kunnen snel worden toegepast vlak voor productie. Bovendien kan de kromming van een constructie groter zijn.

Meer vormvrijheid

Curve Works geeft architecten meer vormvrijheid en aannemers meer ruimte om vrij in patronen te werken. Daar waar nu vaak teruggegrepen moet worden op aluminium als vormbaar materiaal komt composiet meer binnen handbereik. Curve Works is dus een productiebedrijf dat zich onderscheidt in het realiseren en verkopen van betaalbare one-offs en kleine serie composiet producten door gebruik te maken van nieuwe productie- en maltechnieken. Door slimme samenwerking heeft Curve Works exclusiviteit voor het gebruik van deze technologie in de Benelux.


Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiƫle Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO