Coolfinity Commercial BV, 37e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

Coolfinity Commercial BV

Coolfinity logoLaan van Kronenburg 2
1183 AS Amstelveen
Telefoon: 06 473 16 625

Twitter LinkedIn

Website

IceVolt 500 koelkast

Positief verrast
" We zijn positief verrast over hoeveel mensen ons hebben benaderd vanuit de MKB Innovatie Top 100 lijst."

Maarten ten Houten, Coolfinity

Coole uitdaging

In veel tropische landen is er niet genoeg stroom om effectief en betrouwbaar koeling te leveren. Daardoor bederven vaccins, medicijnen en voedsel en moeten ze worden weggegooid. Dit leidt tot onnodig meer ziektes en gezondheidsproblemen.

Slimme koelkast voor tropische landen

De innovatieve koelkast van Coolfinity blijft koud ook als de stroom uitvalt en er geen generator beschikbaar is. Slechts 6 uur stroom is nodig om 24 uur koel te blijven, ideaal voor de meer dan 70 tropische landen waar stroomuitval dagelijks voor komt. Een ijsbank fungeert als een thermische batterij. Deze slaat de koude op als er stroom is en geeft die langzaam af als er geen stroom is. Zo blijft de inhoud op de gewenste temperatuur. Dat is noodzakelijk voor medicatie en voedsel, en handig voor koud bier en frisdrank. Coolfinity begon als spin-off van Heineken en ontwikkelde een duurzame koelkast die naast elektriciteit ook kan worden aangedreven door zonne- of windenergie. Hij is getest in de markt en de eerste koelkasten zijn verkocht.

Medische toepassingen

Het koud houden van vaccins en andere medicatie is een grote uitdaging, aangezien medische middelen vanaf de productie tot het gebruik altijd koel vervoerd en bewaard moeten worden. Daarom past Coolfinity de koelkast nu aan voor de medische markt. De eerste medische koelkasten zijn verkocht voor een test in West-Afrika. Naast het redden van voedsel, kunnen we dan ook mensenlevens redden en verbeteren.


Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

KvK logo   Logo FinanciĆ«le Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO