CommonEasy, 74e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

CommonEasy

CommonEasy logoEuropalaan 20
3526 KS Utrecht
Telefoon: 030 237 8 008

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Schermen CommonEasy platform

Back-up voor arbeidsongeschiktheid

Een groot deel van de zzp’-ers is niet verzekerd voor arbeidsongeschiktheid. Het is  te duur, te ingewikkeld of ze stellen het uit tot ze meer winst maken. Sommige ondernemers hebben zich aangesloten bij broodfondsen, maar veel zzp-ers hebben niks geregeld. Als ze dan ziek worden kunnen de financiële gevolgen groot zijn.

De beste backup zijn je vrienden!

CommonEasy ontwikkelde een platform waarmee je met je netwerk risico’s kunt delen, bijvoorbeeld verlies aan inkomen door arbeidsongeschiktheid. Verzekeren dus, maar dan anders. Het is een soort spaarpot waar je maandelijks een zelf te bepalen bedrag in legt. Je krijgt bij ziekte betaald in geld of diensten.

Bijzonder is dat je met deze tool zelf je eigen netwerk (“common”) kunt opzetten. Dit netwerk vormt je back-up. Niet alleen de directe vrienden, maar ook de vrienden van de vrienden en hun vrienden. Je spaart samen om elkaar te kunnen helpen.

CommonEasy levert je de online infrastructuur en helpt om je netwerk te laten groeien. Een soort broodfonds maar dan met extra’s. Wat CommonEasy uniek maakt is de schaalbaarheid naar andere risico’s en gemeenschappen.

Het platform is zelf ontwikkeld en is volledig operationeel. Momenteel zijn de ondernemers bezig met de doorontwikkeling van de app. Het netwerk is aan het groeien en de eerste ondernemers zijn geholpen door hun netwerk. De ondernemers verwachten eind dit jaar ongeveer tweeduizend zelfstandigen aangesloten te hebben. 


Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

KvK logo   Logo Financiële Telegraaf

Kennispartners:

Logo TNO   Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland