Brabant: hofleverancier van innovatie

Brant Smart Solutions logo

De afgelopen edities van de MKB Innovatie Top 100 is Noord-Brabant hofleverancier geweest. Ook in 2014 stonden er welgeteld zestien Brabantse bedrijven in de Top, waaronder drie zelfs in de top tien, namelijk RotorSwing Marine BV, Snijtechniek Brabant BV en Kamplan BV. Wat maakt deze provincie zo innovatief?

The European Entrepreneurial Region of the Year

"Onze innovatiekracht wijkt inderdaad af van andere regio's in Nederland. Dit jaar zijn we zelfs uitgeroepen tot The European Entrepreneurial Region of the Year", vertelt Anke Meuffels, Senior Adviseur bij de Kamer van Koophandel. "Dat heeft verschillende redenen. Bij Brabantse ondernemers staat samenwerking al sinds jaar en dag hoog op de agenda, zowel binnen het bedrijfsleven als ook met de overheid en met kennis- en onderzoeksinstellingen. Daarnaast vind je in Brabant veel hoog industriële bedrijven, maakindustrie. Daar zit in potentie al veel innovatie. Ook vind je in Brabant, in vergelijking tot andere provincies, veel familiebedrijven, die meer dan andere bedrijven de neiging hebben om vooruit te kijken en te vernieuwen."

Behoeften van mensen leiden tot innovaties

Daarnaast ondersteunen de Kamer van Koophandel en de provincie Noord-Brabant, onder de naam Brabant Branding, het bedrijfsleven door ondernemers structureel en op een regelmatige basis samen te brengen. "Op 4 december 2014 staat er bijvoorbeeld een bijeenkomst 'Nieuwe verbindingen, nieuwe businesskansen' gepland", vertelt Meuffels. "Behoeften van mensen hebben sinds het bestaan van de mensheid geleid tot talloze innovaties. Tijdens 'Nieuwe verbindingen', dat we al vaker hebben georganiseerd, brainstormen toonaangevende organisaties - waaronder deelnemers aan de MKB Innovatie Top 100 en de Shell LiveWIRE Award - over hoe zij in kunnen spelen op nu spelende behoeften en trends. Dit levert niet alleen inspiratie en kennis op voor de ondernemers, maar brengt ook successen voor de Brabantse economie."


Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

KvK logo   Logo FinanciĆ«le Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO