Bird Control Group BV, 2e plaats MKB Innovatie Top 100 2015

Bird Control Group BV

Bird Control Group logoMolengraaffsingel 12
2629 JD Delft
Telefoon: 023 230 2 031

 Twitter LinkedIn Google+

Website

"De notering in de MKB innovatie Top 100 geeft ons internationaal de body om door te breken."

Steinar Henskes,
Chief Executive Officer Bird Control Group

Agrilaser: vogels diervriendelijk verjagen

Zorgen dat mensen en vogels zonder problemen naast elkaar kunnen leven, dat is de missie van de Bird Control Group. Met hun uitvinding van de Agrilaser brengen ze dit op een innovatieve manier in de praktijk. De Agrilaser zendt laserstralen in de richting van vogels. Zodra de vogels de straal voelen naderen, vliegen zij onmiddellijk weg.

Diervriendelijk en effectief

Het leefgebied van vogels overlapt het leef- en werkgebied van mensen. Dit levert conflicten op. Zo kent iedereen de risico’s van vogels die het vliegverkeer hinderen. Maar ook de landbouwsector is niet blij met schade aan hun gewassen. Vogels worden daarom op diverse, vaak dieronvriendelijke manieren, verjaagd. De Bird Control Group heeft jarenlang het gedrag van vogels bestudeerd op zoek naar een betere oplossing.  Met de Agrilaser is dit gelukt. De laserstraaltechniek is heel diervriendelijk. Bedrijven die de Agrilaser gebruiken hoeven hierdoor niet meer bang te zijn voor imagoschade. Effectief is het ook. De dieren wennen niet aan de laserstraal, en keren niet graag terug naar een gebied met een Agrilaser

Wereldwijde behoefte

De producten van de Bird Control Group vinden inmiddels hun weg naar meer dan 70 landen.  Best bijzonder voor een bedrijf dat pas 3 jaar actief is. Voor elke doelgroep is er een specifiek product. Luchtvaart of landbouw, intensief of incidenteel gebruik: de klant maakt zijn keuze. Zolang het maar gaat om de corebusiness van het bedrijf: vogels op veilige afstand houden van commerciële activiteiten.


Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

KvK logo   Logo FinanciĆ«le Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO