BLAUD BV, 69e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

BLAUD BV

BLAUD logoDuwboot 20
3991 CD Houten
Telefoon: 088 001 8 345

Facebook Twitter LinkedIn

Website

APP voor RWS op tablet

Rijkswaterstaat goed op weg

De gele auto's van Rijkwaterstaat (RWS) zijn bij incidenten vaak als eerste ter plaatse. De werkzaamheden en handelingen die een medewerker van Rijkswaterstaat moet doen, zijn vastgelegd in vele documenten en protocollen. In deze documenten staan procedures beschreven, maar ook verwijzingen naar bij voorbeeld tekeningen. Door al dit papierwerk is er soms verouderde informatie en is niet altijd duidelijk welke regels er precies gelden. Zo is bijvoorbeeld het wegslepen van autowrakken per wegdekdeel contractueel aanbesteed. Daarbij detacheert RWS nog wel eens medewerkers vanuit het ene rayon naar het andere. En die zijn niet altijd bekend bent met de omgeving en bijbehorende protocollen.

Protocollenapp

BLAUD heeft voor RWS een oplossing op een tablet ontwikkeld. Met deze app heeft de medewerker altijd alleen de juiste documenten in de auto. De app heeft een location based systeem: het geeft de documenten aan afhankelijk van de locatie van de auto.  Zo kan de medewerker snel de juiste protocollen vinden en de juiste handelingen verrichten.

Snellere dienstverlening

Bijzonder is dat de documenten altijd aanwezig zijn, zelfs als er geen netwerk beschikbaar is. Denk aan tunnels en heel ernstige calamiteiten. De app draagt zo bij aan betere en snellere dienstverlening vanuit RWS bij incidenten. BLAUD ontwikkelde er ook een contentmanagementsysteem bij en een heel ingenieus synchronisatiesysteem tussen de twee omgevingen. De Protocollen App is een spin-off (doorontwikkeling) van de Pocket-BCM oplossing van BLAUD.


Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

KvK logo   Logo FinanciĆ«le Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO