Arion Holding BV, 72e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

Arion Holding BV

Logo Arion Holding BVRutherford 11
6422 RE Heerlen
Telefoon: 045 209 40 10

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Magnide On/Off, hulpmiddel aan- en uittrekken compressiekousen

Compressiekousen makkelijker aan- en uittrekken

Het aan- en uittrekken van compressiekousen, is voor zowel patiënten als zorgverleners een dagelijks terugkerende handeling die veel kracht vraagt. De Magnide On/Off maakt dit een stuk makkelijker en lichter met één product.

Wrijvingsreductie door toepassing twee internationale octrooien

In de CAO ‘arbeid en gezondheid, verpleeg- en verzorgingshuizen’ wordt het aan- en uittrekken van compressiekousen als belangrijk bron van fysieke belasting genoemd. Dit betekent dat bij het aantrekken van een compressiekous door een zorgverlener een aan- of uittrekhulpmiddel gebruikt moet worden. Ook patiënten die dit zelf doen, ervaren dit vaak als lastig. Het hulpmiddel Magnide On/Off lost het probleem bij het aan- of uittrekken van compressiekousen met een gesloten teenstuk op. De Magnide On/Off is gemaakt van zeer glad materiaal dat bewerkt is met een speciale coating. De hoge wrijvingsreductie van de Magnide On/Off zorgt ervoor dat de fysieke belasting voor zorgverleners en patiënten tot een minimum wordt beperkt. In het ontwerp zijn twee functionaliteiten samengebracht die gebaseerd zijn op 2 van de 7 internationale octrooien die Arion heeft voor producten in haar Slide Solution assortiment.

Gemak, kostenbesparing en therapietrouw

In het verleden hadden patiënten voor het aan- en uittrekken aparte hulpmiddelen nodig. Met de Magnide On/Off kunnen patiënten met één product makkelijker en sneller zelfstandig en zonder hulp compressiekousen aan- en uittrekken. Dit werkt kostenbesparend en heeft een positief effect op de therapietrouw van patiënten en de levensduur van de compressiekous.


Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

KvK logo   Logo FinanciĆ«le Telegraaf

Kennispartners:

Logo TNO   Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland