4PICO BV, 16e plaats MKB Innovatie Top 100 2017

4PICO BV

Logo 4PICOJan Tinbergenstraat 4 b
5491 DC Sint-Oedenrode
Telefoon: 0413 490 708

  LinkedIn

Website

PicoMaster UV Direct Writer

Verfijnd printwerk

Een onzichtbaar echtheidskenmerk op een bankbiljet maken? Minuscule ‘ribbels’ op zonnecellen aanbrengen zodat zij het zonlicht opvangen? Dat kan met de PicoMaster UV Direct Writer van 4Pico. Het is een printer voor kleine structuren tot driehonderd nanometer. Het printen gebeurt met een laser. De straal schrijft als het ware in een lichtgevoelige lak. 4Pico ontwikkelde het apparaat zelf en geeft de lithografie een extra dimensie.

Perfect alternatief

De PicoMaster UV Direct Writer is een alternatief voor de dure Electron Beam systemen. Ook die kunnen kleine structuren maken, maar niet onder de 1 micrometer. Vooral universiteiten en onderzoekscentra hebben behoefte aan nog fijnere structuren. Zij kunnen nu de PicoMaster gebruiken die structuren tot 0,3 micrometer aan kan. 4PICO ontwikkelde voor het PicoMaster systeem een compacte optische module. Samen met de eveneens zelf ontwikkelde zoom lens zijn resoluties beschikbaar die vergelijkbare systemen niet kunnen bieden. De PicoMaster is robuust en  onderhoudsvriendelijk.

Kennis toepassen op nieuwe markt

4Pico uit Sint Oedenrode was voorheen actief in de optische media industrie. Maar door het verminderde gebruik van CD’s en DVD’s is hier een einde aan gekomen. Een tijd hebben zij hun kennis verhuurd als engineeringsbureau. In 2014 besloten zij de lithografische kant weer op te gaan. Hun kennis staken zij in de PicoMaster die aansluit bij een nieuwe markt.


Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

 

Kamer van Koophandel Logo Financiƫle Telegraaf

Kennispartners:

Logo Atradius NLO logo Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo TNO